Yönlendirilmiş (guided) flepsiz ve dikişsiz İmplant tedavisi

  • yok

    Yaşam Şeklini Değiştir

  • dikişsiz implant tedavisi

    Dikişsiz İmplant Tedavisi

  • implant diş

    İmplant Diş

    ile Yaşam kaliteniz Artsın!

  • yok
Yönlendirilmiş (guided) flepsiz ve dikişsiz İmplant tedavisi

İmplant diş ağızda eksik olan dişlerin yerine konması amacıyla, genellikle titanyum veya zirkonyumdan hazırlanan yapay diş kökleridir.

İmplant diş tedavisi, önceden kaybedilmiş eksik olan dişlerin yerine eklenen titanyum veya zirkonyumdan hazırlanan yapay diş köküdür. Dikişsiz implant tedavisi enfeksiyon olmayan hemen çekilmesi gereken dişin çekim akabinde diş yuvasına yerleştirilmesi ile olur.

Flepsiz implant tedavisi ise diş eti kesilmeden ve dikiş atılmadan yapılan tedaviye denir. İşlemler sonrasında yumuşak doku zarar görmediği için iyileşme süreci daha sancısız ve hızlı olur.

Dikişsiz ve Flepsiz implant tedavisi öncesi hastanın 3 boyutlu panoramik diş röntgeni çekilir. Röntgen ışığında hastanın implantının boyutları, açıları ve konumları belirlenir. Bilgisayar desteği ile tüm tedavi planlaması ayarlanmış olur. Uygulanan tedavinin en güzel ve avantajlı yanı dişin tasarım ve fonksiyonel olabilmesidir.

Fast & Fixed Tekniği ile implant tedavisi nedir?

Fast & Fixed Tekniği ile kemik yetersizliklerinde yerleştirilecek implantın açılı olmasından dolayı ileri cerrahi gerektiren tedaviye gerek duymadan sabit protezler yapılabilir. Bu tekniği uygulamak için hastanın çekilmesi gereken dişin çekilip hemen işlemin yapılması ve dikişsiz hastalarda ise implantların yapılarak aynı gün içinde sabit protez yapılmasının mümkün olmasıdır.

Diş olmayan her eksik diş için implant yapılırmı?

Diş hekiminin radyografik kontrolü sonrasında gerekli görüldüğü durumlarda uygulanabilir. Ayrıca kemik yeterli ise diş hekimlerinin tercihi olarak her eksik diş yerine bir implant uygulanarak üzerine köprü protezi yapılabilir.

Implant yapılması durumunda yeterli kemik yoksa ne yapılabilir?

implant yapılacak bölgenin kemik yüksekliği, kalınlığı ve yoğunluğunun kontrolü tedavinin başarısı için çok önemli bir etkendir. Kişide eğer yeterli kemik yok ise, kemik grefti tekniği ile kemik oluşturulur. Üst arka bölgede sinus lift, blok greftleme yapılır, Alt çenede ise yatay, dikey yönde kemik oluşturma işlemleri yapılarak yeterli kemik oranı sağlanarak implant tedavisi gerçekleştirilebilir.

Hareketli Protez Kullanan Kişilere İmplant Yapılır mı?

Kemik yoğunluğu yeterli seviyede ise veya sinus lift ile yeterliliği sağlanarak damak protez kullanan kişilere de implant uygulanabilir. Hareketli protez kullanan ve özellikle hiç dişi olmayan kişilerin alt çene dil, dudak, yanakta, çiğneme hareketlerinden dolayı sabit durmayan kişiler için implant vazgeçilmez bir tedavi yöntemi olabilir. Özellikle üst total protez tasarımından kaynaklı oluşan mide bulantısı gibi sorunlardanda tamamen kurtulmuş olunur.

 

İmplant uygulanması hangi durumlarda risklidir?

  • Diyabet ve Kronik kardiyovaskiler hastalığı olan kişilerde,
  • Kemik gelişimi tamamlanmamış genç hastalarda,
  • Hamile olan kişilere,
  • Alkol veya madde bağımlılığı olan kişilere,
  • Yüksek tansiyon, hemofili ve bağışıklık sistemi yetersiz olan kronik hastalarda,
  • Siğara kullanımı yüksek olan hastalarda,
  • Kortikosteroid baskılayıcı ilaç kullanımı olan hastalarda implant tedavisi uygulanmamaktadır.

 

Implant tedavisi kemik gelişimi tamamlanmış, kronik risk taşımayan, kemik kalitesi yeterli olan tüm bireylerde uygulanabilir.